Vinteraktiviteter i Trabelia, langrenn og alpint

Skiløyper på Venabygdsfjellet i Ringebu

Preparerte skiløyper i høyfjell og skog, samt alpinanlegg

Vinteren i området er snøsikker og stabil fra november til slutten av april. Normal snødybde er ca 1 meter. Det finnes 140 km med preparerte løyper som går både i høyfjellsterreng og i skogsområder.

Det er et mindre alpinanlegg godt egnet for barn og familier 10 km lenger inne på fjellet. Troll-løypa som er en av verdens lengste merkede turløyper fra Høvringen til Lillehammer passerer gjennom området.

Skiløyper i venabygdsfjellet. Bilde av famile på tur i preparerte løype

Hesteridning, utleie av båter og kanoer, arrangerte fotturer

Fjellområdene våre har en rik flora og fauna. Det mest spesielle er villreinen som nå utgjør en stamme på vel 3000 dyr. Denne stammen er den genetisk rene villreinstammen som ikke er blandet med tamrein.

Det drives organiserte aktiviteter som hesteridning, utleie av båter og kanoer. Det er mulig å delta på arrangerte fotturer med leder hvor turene går i flott høyfjellsnatur med fosser og daler og flotte utsiktspunkter.

Bademuligheter i de mange fjellvann er gode når været tillater det. Ny og flott badeavdeling finnes på Gudbrandsdal Hotell Spidsbergseter 10 km unna og er åpen for alle mot avgift.

Bilde av hest og slede på tur på Trabelia campingplass

Adobe pdf venabygdsfjelletKart over skiløyper finner
du ved å klikke her (Pdf)

Mange brøytede hytteveier og seterveier gir rike muligheter for de som ønsker å gå tur uten ski på beina. Dette gir opplevelser med en rekke dyrespor og fred og ro i et flott område. 

For opplysninger om flere organiserte aktiviteter:
www.ringebu-natur.no eller www.ringebu.com.