Sommeraktiviteter i Trabelia, fotturer, sykkelturer, fiske

Fjelltur på Venabufjellet i Ringebu. Bilde av mange glade folk på topptur

Fotturer på merkede stier, samt fiske i fjellvann og elver

Om sommeren er det fotturer og fiske som er de dominerende aktiviteter. Det har de siste år vært bra fiske både i elver og fjellvann. Rimelige fiskekort selges på alle turistbedrifter.

Det er et godt nett med merkede og kartfestede stier for de som ikke ønsker å oppleve høyfjellet på egen hånd utenom merkede stier og utenom allfarvei.

Venabygdsfjellet er fjellplatået syd for Rondane Nasjonalpark. Nasjonalparken ble for noen år siden utvidet og strekker seg nå godt inn i kommunen.

Dette setter noen restriksjoner når det gjelder ferdsel og type aktiviteter som kan utøves i deler av fjellområdene.

Hesteridning. Bilda av ridetur på hest i Ringebu

Hesteridning, utleie av båter og kanoer, arrangerte fotturer

Fjellområdene våre har en rik flora og fauna. Det mest spesielle er villreinen som nå utgjør en stamme på vel 3000 dyr. Denne stammen er den genetisk rene villreinstammen som ikke er blandet med tamrein.

Det drives organiserte aktiviteter som hesteridning, utleie av båter og kanoer. Det er mulig å delta på arrangerte fotturer med leder hvor turene går i flott høyfjellsnatur med fosser og daler og flotte utsiktspunkter.

Bademuligheter i de mange fjellvann er gode når været tillater det. Ny og flott badeavdeling finnes på Gudbrandsdal Hotell Spidsbergseter 10 km unna og er åpen for alle mot avgift.

Fin utsikti over Rondane Nasjonalpark. Bilde av mann på fjelltur som speider opp mot fjellene

Adobe pdf venabygdsfjelletKart over sommerløyper finner
du ved å klikke her (Pdf)

En del hytteveier og mindre trafikkerte veier gir gode alternativer for de som foretrekker sykkel.

Jakt på småvilt er mulig i statsalmenningen. Fra 15.9 tildeles all jakt etter søknad til Ringebu Fjellstyre. Fra 5.10 selges jaktkort fritt både for de som ønsker å bruke hund eller å gå på støkkjakt.

Venabygdsfjellet er et godt utgangspunkt for de som ønsker rundturer med bil, og her kan nevnes: Friisvegen, Peer Gynt veien, Peer Gynt Setervei, Grimsdalen, Dørålseter, Einunndalen, Jotunheimveien etc.